Please install and enable Core Design Scriptegrator plugin.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Értkékelés 0.00 (0 szavazat)

Első lépésben megnézhetjük, hogy törtekre vonatkozó integrálás képlet segít-e rajtunk: Tört integrálás - f'(x)/f(x) alak

Második lépésben vessünk egy pillantást az alapintegrálokra: Alapintegrálok

Harmadik esetben, amennyiben a felső polinóm fokszáma (a tört számlálójában lévő polinóm) legalább akkora, mint az alsójé (tört nevezőjében lévő), abban az esetben Polinomosztással kell egyszerűbb alakra hozni a törtet (mielőtt parciális törtekre bontással próbálkozhatnánk!).

Amennyiben az előző lépéseken túl vagyunk utána jöhet a parciális törtekre bontás!

HAMAROSAN...

Hasonló feladatokat itt találsz: Racionális törtfüggvények integrálása

Rólunk

Czibik Gábor vagyok, ennek az oldalnak az ötletgazdája és létrehozója. Mondhatjuk, hogy "matematikus" családból származok, hisz nagyapámtól kezdve szüleimen keresztül mindenki matematika tanár :)

Kattints ide a folytatáshoz...

Prémium megoldások

A Prémium megoldásokat az itt megvásárolt érmécskék felhasználásával tudod megtekinteni. A feladat nehézségétől függően kell 1,2..7 érmécskét felhasználnod a megtekintéshez.

Kattints ide a folytatáshoz...

Megoldások típusai

Az oldalon lévő összes feladathoz részletesen levezetett megoldás tartozik. A megoldások (megtekinthetőség szempontjából) három típusba sorolhatóak:

Kattints ide a folytatáshoz...

Történetünk

2006. ősz: Az első lépés: czibik.hu

Első weboldalam, azért hoztam létre, hogy tanítványaimank könnyen elérhetővé tegyem egy helyen a máshol szétszórtan amúgy is fellelhető képletgyűjteményeket, feladatsorokat és megoldásokat.

Kattints ide a folytatáshoz...